You are here

Во кои земји може да се одржат периодите на учење/остручување?

Апликацијата Еуропас мобилност може да се изработи за престои во странство во сите ЕУ земји, ЕЕЗ земјите (Норвешка, Исланд и Лихтенштајн) или во Турција, Хрватска и Швајцарија.

Апликацијата Еуропас мобилност во моментов може да се изработи за следните земји: Австрија, Белгија, Бугарија, Германија, Грција, Данска, Естонија, Исланд, Ирска, Италија, Кипар, Летонија, Лихтенштајн, Литванија, Луксембург, Малта, Норвешка, Обединето Кралство, Полска, Португалија, Романија, Србија, Словачка, Словенија, Турција, Унгарија, Финска, Франција, Холандија, Хрватска, Чешка, Швајцарија, Шведска, Шпанија.

Не најдовте тоа што ви е потребно?

95% од прашањата можат да ви бидат одговорени со употреба на оваа алатка за пребарување.